Кожна господарка знає, що головним фактором вдалого прийому гостей є красиво оформлений та смачний святковий стіл.
Не завжди гості чекають на складні страви. Іноді для вдалого проведення часу підійдуть продумані святкові нарізки, які завдяки своєму чудовому вигляду викликають апетит і прекрасний настрій, що супроводжує цікаву дружню бесіду.
Наш сьогоднішній огляд не про кулінарію, а про те, як красиво подати святкові нарізки, які стануть швидким виходом із ситуації, коли гості нагрянули випадково або коли ви хочете пригостити перед майбутніми стравами.
Також важливо мати в запасі ідеї та фото нарізки напередодні свят, коли ваш будинок відвідають найдорожчі та близькі люди.
Нарізки на святковий стіл є холодними закусками, тому будуть насамперед актуальні на столі. Вони повинні мати не тільки акуратний, а й оригінальний вигляд, адже естетика подачі дуже важлива в оформленні та сервіруванні.
Святкові нарізки є добіркою продуктів, які, як можуть поєднуватися один з одним, так і виконувати роль окремої страви.
Попадають нарізки на святковий стіл першими. Подаються в асорті варіанті, а також з одним видом продуктів.
Щоб створити оригінальне оформлення, на столі можуть поєднуватись різні ідеї нарізки одночасно. Кулінари пропонують святкові нарізки кількох видів розташування продуктів, а саме:
- Нарізки на святковий стіл, де інгредієнти розташовані колами, лініями, хвилями або в іншому геометрично правильному розташуванні
- Святкові нарізки, де інгредієнти викладені хаотично без конкретного задуму
- Святкові нарізки по певному каркасу у вигляді метелика, квітки, ялинки тощо
- Компактні святкові нарізки у вигляді канапе на шпажках (найчастіше використовується для фруктів та ягід)
- Нарізки на святковий стіл у вигляді бутербродів
- Карвінг з овочів та фруктів
Якщо розрізняти святкові нарізки за інгредієнтами, що входять до їх складу, можна позначити такі, як:
- Овочеві тарілки, що подають як доповнення страв
- Десертні фруктові нарізки, асорті із фруктів, карвінг
- Найсмачніші нарізки на святковий стіл із різних м’ясних виробів
- Сирні тарілки
- Асорті з риби та морепродуктів
- Нарізки з різних видів ковбаси
Далі пропонуємо ознайомитися з ідеями нарізки на святковий стіл, що є вдалими прикладами, які успішно використовують безліч чудових господарок.
Овочеві нарізки на святковий стіл
Святкові нарізки з овочів актуальні на будь-якому гулянні, адже це не тільки яскрава різнокольорова стилістична пляма в оформленні, а й чудове доповнення багатьох страв.
Овочеві нарізки на святковий стіл можна нарізати смужками, кружальцями, скибочками та іншими формами, виклавши овочі в цікавому порядку за колірною градацією на тарілку, або прикрасивши листям салату.
Щоб нарізати овочі незвичайно, варто запастися спеціальними пристроями, що допоможуть фігурно нарізати інгредієнти або отримати тонкі овочеві деталі для створення композиції з овочів.
Овочеве асорті можна доповнити соусом, що дозволить покращити смак овочів, зробивши його більш пікантним та цікавим, а також оформити зеленню.
Як можна бачити на фото, до складу нарізки овочів входять ті звичні нам овочі, які смачно вживати у сирому вигляді, та які мають тверду текстуру.
Такі овочі, як помідор, огірок швидко втрачають свіжий вигляд, тому нарізаємо їх якомога ближче до подачі.
Святкові нарізки. Асорті із фруктів
Фруктові нарізки на святковий стіл є насамперед легким і ненав’язливим десертом, що не тільки смачний, але й корисний для здоров’я.
Якщо говорити не про карвінг, а про звичайний фруктовий асорті, тут немає нічого складного. Вибираємо улюблені фрукти, нарізаємо кружечками, півкубками, пластинками, розділяємо на часточки і викладаємо, як і овочі, в різних формах.
Спеціальні інструменти для нарізки підходять не лише для овочів, а й для фруктів. Наприклад, фігурні елементи можна виконати з банана, ківі, сливи, кавуна, яблука тощо.
Крім фруктів, святкові асорті можна урізноманітнити ягодами, що внесуть у композицію приємний аромат та приємні яскраві природні відтінки.
Для нарізки на святковий стіл вибираємо тільки найсвіжіші та найздоровіші фрукти та ягоди, нарізаючи їх безпосередньо перед подачею, наскільки це можливо.
Варто враховувати, що нарізані шматочки яблук, бананів і груш темніють через тривалий контакт з повітрям, а цитрусові, кавун, диня втрачають соковитість і свіжість.
Свіжість нарізаних фруктів підтримуємо за допомогою лимонного соку, а неповторний вид створюємо викладкою інгредієнтів, цукровою пудрою, ароматними листочками м’яти.
Ківі та манго необхідно очистити повністю, апельсини, кавун та диня можуть йти з тоненькою шкіркою. Сливи та абрикоси можна залишити цілими, якщо вони мають невеликий розмір. Великі можна розрізати, розташувавши м’якоттю до тарілки.
Так як ягоди, черешня, малина, вишня, полуниця досить соковиті, їх краще подавати, не розрізаючи, а виноград розташувати повним гроном.
Святкові нарізки з ковбаси та інших м’ясних виробів
Як ми вже говорили, якщо ви не встигли приготувати якісь складні та вишукані страви, святковий стіл можна оформити різними видами нарізки, отримавши дивовижний асортимент смаколиків, що без сумніву не дозволить гостям залишитися голодними.
Напевно, найситнішими в цьому плані є м’ясні та ковбасні нарізки на святковий стіл, які завдяки широкому вибору різноманітних виробів будуть не тільки смачними, а й оригінальними на вигляд.
У святкові нарізки з м’ясних виробів та ковбаси можуть входити:
- бекон буженина
- ковбаси різного копчення
- шинка
- м’ясні рулети
Щоб м’ясне асорті вийшло неповторним, розкладіть тонко нарізані елементи у певній формі, наприклад, колами, хвилями, зигзагом або у вигляді певної задуманої вами форми, як можна бачити на фото вище.
Також м’ясні тарілки та ковбасні нарізки на святковий стіл можна розбавити овочами, зеленню, сиром, фруктами, соусом, що надасть страві яскравих вкраплень кольору, а також оригінальні варіації смаків.
Нарізають м’ясні делікатеси гострим ножем або спеціальним слайсером. Для інших інгредієнтів можна використовувати спеціальні різалки.
Якщо ви естет, і тонко нарізати ковбасу і м’ясні вироби для вас недостатньо, ви можете створити незвичайні рулетики, завитки, квіточки з тонко нарізаних шматочків ковбаси або шинки, викласти їх з відмінностями виду, кольору, смакових якостей.
Comments are closed.