Підготувати красиві закуски на святковий стіл, і в тому числі рибні нарізки доводиться кожній господині в очікуванні важливих гостей. На затишних домашніх гуляннях нарізки риби, безперечно, присутні не рідше, ніж на святкових.

Продовжуючи розглядати святкові нарізки, а також оригінальні ідеї оформлення закусок, пропонуємо сьогодні ознайомитися з такою частиною столу, як рибні нарізки, що поруч із м’ясними, овочевими, фруктовими, сирними видами теж знайдуть своїх шанувальників.

Риба та інші морепродукти – це найважливіші складові правильного харчового раціону, у яких є необхідний здоров’ю людини комплекс мікроелементів.

Саме тому красиво нарізати рибу та оформити нарізки риби має вміти кожна господиня, щоб зробити ці потрібні страви ще привабливішими для тих, кому будуть запропоновані ці смаколики.

Дуже смачні та корисні рибні продукти можна приготувати різними способами, але як закуски вони подаються в холодному вигляді на красивій великій тарілці в загальній стилістиці сервірування.

Ви можете приготувати стандартні або комбіновані нарізки з риби, подавши їх до початку застілля або фуршету, підносячи їх гостям у наступних варіаціях:

  • У вигляді асорті, де є тільки риба
  • У тандемі з іншими морепродуктами
  • З складовими з інших груп продуктів

Найсмачніше рибне асорті можна вживати перед основними стравами, або використовувати, як закуски, що легко замінять складну вечерю, якщо вам не потрібно нагодувати гостей, а тільки доповнити смакові якості, наприклад, ніжного білого вина для посиденьок веселої компанії, де ведеться жвава бесіда.

До речі, не завжди до риби легко підібрати правильне вино, адже фруктові та солодкі відтінки, що присутні в багатьох сортах червоного та рожевого вина, можуть не поєднуватися з рибкою.

Біле ж вино має особливо ніжні нотки смаку, що ненав’язливо доповнюватимуть смакові якості цього продукту.

Розглянемо особливості нарізки з риби, що допоможе розібратися, як оформити рибні нарізки правильно, красиво, естетично.

Рибні нарізки. Особливості оформлення, про які варто знати

Як можна бачити на фото нарізки риби нижче, до рибного асорті можуть входити шматочки риби різних розмірів, видів, а також інші морепродукти.

Щоб зробити рибні закуски ще більш апетитними, вмілі чарівники смачних страв доповнюють нарізки з риби

  • овочами
  • зеленню
  • оливками
  • цитрусовими фруктами з легким кислуватим смаком (лимон, лайм, яблуко, апельсин)

Дані інгредієнти доповнюють і контрастують за кольором та смаковими якостями з рибою, що дуже ефектно виглядає серед інших страв.

Не зайвим буде у створенні асорті з риби покласти шматочок вершкового масла, що чудово поєднується з делікатесними рибними закусками або соєвий або якийсь інший соус, недбало розлитий по тарілці.

Тим, хто тільки освоює вміння красиво нарізати рибу, створюючи рибні тарілки та рибне асорті, рекомендуємо виконувати підготовчі процедури інгредієнтів не заздалегідь, а практично перед подачею, щоб рибні нарізки не втратили свіжості та естетичного вигляду.

Якщо ж нарізати рибу не вдається перед подачею, наперед оформлені рибні нарізки необхідно розкласти, а потім дбайливо накрити спеціальною харчовою плівочкою, щоб уникнути впливу зовнішніх факторів на підготовлені заготовки.

Як і будь-який інший вид нарізки, рибне асорті на стіл створюється з використанням максимально гострих ножів, що дозволять отримати…

  • Шматочки необхідного розміру
  • Широкі пластини (смужки)
  • Середньої товщини кільця

Викладати рибні нарізки на тарілки можна різними комбінаціями шматочків: від найпростіших варіантів, де все послідовно або більш складними методами – з використанням якогось стилістичного задуму, наприклад, багатошаровості, контрастів кольору і т.д.

Заготовляючи інгредієнти для нарізки з риби, можна підібрати рибу

  • Червону
  • Білу
  • Прокопчену

Названі типи можна подати у різних варіантах обробки. Якщо ви бажаєте створити по-справжньому смачні та оригінальні рибні нарізки та асорті риби на стіл, рекомендуємо розкласти інші морепродукти та рибні закуски, що виглядатимуть оригінально, ставши делікатесом та легкою стравою. Мова йде про:

  • Креветки
  • Ікре
  • Мідіях
  • Крабове м’ясо
  • Бутерброди з рибою та додатковими інгредієнтами
  • Рулетики (суші) і т.д.

Якщо ви уважно розглянете рибні нарізки у нашій колекції ідей, ви побачите, що особливо складних правил немає.

Включаємо фантазію та розкладаємо рибні елементи…

  • Колами
  • За формою тарілки
  • Смужками
  • Фігурними блоками
  • Хаотично

Господині, які люблять поекспериментувати і не бояться фантазувати, не полінуються створити зі шматочків риби квітку, що зможе прикрасити прості за стилем рибні нарізки.

Які компоненти найпопулярніші для нарізки риби. Це:

  • Малосолена сьомга
  • Шматочки палтуса
  • Нарізки лосося
  • Шпроти
  • Оселедець
  • Копчений вугор
  • Обсмажені шматочки рибки

Як ми вже говорили, гра відтінків у варіантах закуски з риби, може створити прекрасний естетичний контраст, що надасть особливого вигляду тарілці.

Про бутерброди і суші як закуску з риби можна говорити окремо, адже варіантів цих видів рибних смаколиків безліч.

Далі для вас ми підготували корисні ідеї, як нарізати рибу та оформити прекрасне рибне асорті на святковий стіл, буденну вечерю чи обід.

Фото підказки дивовижно красивих варіантів закуски з риби на будь-який смак

У нашій галереї також показані майстерно виконані рибні тарілки, що можна порівняти з твором мистецтва, адже риба нарізана і викладена так, начебто це створював не кухар, а художник.

Справжній кулінарний художник створює із сирої риби прекрасних дівчат, казкових птахів, нереальних персонажів тощо.

Насправді ці варіанти створені японським кулінаром Mikyou, який мешкає в портовому місті Мацуяма, де свіжу рибку можна купити без проблем.

Такі дивовижні і навіть казкові ідеї доводять, що із знайомих продуктів у руках навіть любителя може вийти наймовірний шедевр.

Comments are closed.

Pin It