Просто розрізані і викладені овочі чи фрукти на тарілці виглядають нудно, а іноді і не естетично. Тому кожна господиня повинна вміти не тільки красиво сервірувати стіл, а й навчитися оформляти всілякі м’ясні, сирні нарізки і овочеві закуски.

Нарізка з овочів так само, як і фруктова тарілка завжди присутня на трапезному столі. Це і відмінний перекус до сімейного сніданку, обіду і вечері. Тому красиво оформлена вітамінна овочева або фруктова нарізка не буде зайвою при будь-якому прийомі їжі.

Ідей оформлення як овочевих, так і фруктових тарілок в просторах інтернету знайдеться не мало. Маючи мінімальні навички роботи з ножем, ви зможете не тільки акуратно порізати фрукти і овочі, але і красиво розставити їх на тарілці.

Для сервіровки нарізок краще підійдуть круглі і овальні тарілки або підноси. З таким посудом оформляти фруктові та овочеві нарізки набагато легше і причина не тільки в тому, що овочі та фрукти в основному круглої форми.

Сучасна подача фруктових нарізок і овочевих асорті потребує фантазії та креативності в оформленні. Звичайно не обійтися без зелені, яка прикрасить будь-яку нарізку, додасть свіжості і легкості святковій закусці.

Сьогодні ми підготували для наших господинь добірку ідей для овочевих нарізок і фото варіанти оформлення фруктової тарілки в одній статті. Оскільки саме ці дві нарізки обов’язково присутні на будь-якому святковому заході.

Ідеї ​​оформлення овочевої тарілки з фото прикладами

Навіть звичайну повсякденну нарізку з помідорів і огірків можна подати цікаво і красиво, тим самим пробудити апетит у не зовсім голодних домочадців. Варіанти подібної овочевої сервіровки невичерпні, адже нарізку можна робити різними способами.

Овочі частіше ріжуть кружечками. Якщо це огірки, то красивіше виходять тонкі кутові скибочки. Помідор ріжуть шматочками, кружальцями та полукругом. З тонких круглих шматочків помідора може вийде гарна квітка в центрі овочевої тарілки, як наприклад на фото.

Оригінально виглядатимуть прикраси з слайсів моркви, редиски, огірка. З них виходять не менш яскраві і смачні квіточки, якими доповнюють холодні закуски. Коли мова йде про оформлення овочевої нарізки, не обійтися без зелені. Навіть невелика гілочка кропу або пара листочків петрушки здатні змінити зовнішній вигляд овочевої тарілки.

Частенько в оформленні овочевої нарізки використовують листя салату, які можуть бути і в якості декору (зверху на листя салату укладаються інші овочі), і в якості повноцінної закуски (мікс салату, викладений в центрі овочевої нарізки).

Чим багатше набір овочів, тим яскравіше і смачніше буде виглядати овочева нарізка. Нові ідеї оформлення овочевих тарілок своїми руками, ви можете переглянути нижче.

Ви легко зможете повторити будь-який з прикладів готової овочевої нарізки або придумати свій варіант оформлення.

Як подати фрукти на стіл

Будь-яка нарізка фруктів більше відноситься до десерту, і якщо овочеве асорті можна подати на одній тарілці з м’ясною нарізкою, то для фруктів краще вибрати окрему подачу. У деяких випадках фрукти можуть стати доповненням м’ясної закуски чи сирної таці, але це більше стосується ягід, якими просто прикрашають святкову нарізку.

Цікавим рішенням подачі фруктів на святковий стіл може стати не звичайна вазочка, а наприклад, келих. Асорті з фруктовою нарізкою в широкому келиху на ніжці можна подати кожному гостю. Це вельми оригінально, подібна подача фруктів дуже популярна на святкових фуршетах.

У нас є для вас відео як можна нарізати і оригінально викласти фрукти на тарілці. Покроковий рецепт навчить вас як легко оформити фруктову нарізку самостійно, озброївшись тільки гострим ножем і улюбленими фруктами.

 

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация от VivaTopday (@vivatopday)

Дуже часто на святкових столах ми бачимо гарні фруктові нарізки, прикрашені живими квітами. Такий скажімо так «ресторанний» декор може вписатися і в домашню атмосферу, надаючи витонченості і оригінальності святкового столу.

Цікаво подають фруктову нарізку в половинці ананаса, з якого видаляють їстівну частину і заповнюють шматочками фруктів і ягід. Те ж саме можна зробити з кавуном або динею. Вийде дуже красиво і небанально.

Іноді здається, що фрукти не можна зіпсувати, адже їх насичений колір і аромат так і манять до себе. Щоб не зіпсувати це враження, фрукти слід нарізати акуратно, однаковими шматочками і намагатися оформити тарілку естетично і оригінально, як наприклад показано на фото.

Більше креативних ідей оформлення фруктової нарізки на фото ми зібрали для вас нижче.

Comments are closed.

Pin It