Ми дотримуємося тієї думки, що їжа має бути естетично красивою. Гарні нарізки – це ваша можливість оригінально оформити стіл, показавши повагу та турботу про близьких та гостей. Ми часто бажаємо здивувати гостей приготованими смаколиками, і, напевно, нарізки вважаються не найголовнішим блюдом.
Тим не менш, нарізки на святковий стіл не варто недооцінювати, адже перед подачею основних страв красиві нарізки врятують ситуацію та захоплять ваших гостей. Запитайте чим?
Ну, звичайно ж, оригінальними підходами, які використовуються, щоб створити найкрасивіші нарізки, цікавими поєднаннями інгредієнтів, грою кольору складових нарізки, які продемонструють всю красу сезонних овочів, фруктів, найсвіжіших м’ясних, рибних та сирних компонентів.
Для вас ми підібрали красиві нарізки на святковий стіл і простіші нарізки, які ви зможете запропонувати своїм близьким, готуючи сніданок, обід або вечерю.
Багато хто вважає, що красиві нарізки подібні до тих, як ми представили в нашому огляді, виконати дуже складно.
Але насправді за наявності необхідних інструментів і знань технології, як красиво нарізати фрукти, овочі, м’ясні, рибні, сирні вироби, ви зможете освоїти цей процес з легкістю.
Що стосується інструментів… Професійні кухарі створюють гарні нарізки на святковий стіл або будь-який інший вид застілля, використовуючи різні види ножів, важливою відмінністю яких є те, наскільки гострі ножі.
Тобто,
гострими ножами для нарізки запасаємося обов’язково, і добре, якщо вони будуть різні за товщиною, формою, призначенням.
Якщо мова йде про те, щоб створити оригінальні та красиві нарізки своїми руками в домашніх умовах, то, крім ножів, сьогодні виробники пропонують хазяйкам чудові механічні та автоматичні прилади для нарізки фруктів, овочів, м’яса та інших інгредієнтів, які можна без проблем придбати в онлайн та офлайн магазини з товарами для кухні.
Якщо ви новачок у кухонних премудростях, гарні нарізки нарізаємо так, щоб усі шматочки одного виду по можливості були однаковими за розміром та товщиною.
Дуже красиво, коли на одну тарілку розкладають відразу кілька фруктів, овочів, інших нарізаних виробів, створюючи красиві нарізки асорті.
Зазвичай нарізки чергуються одна з одною. Ви можете нарізати кілька видів м’яса по черзі, рядами, внахлест, викласти нарізки якимось іншим оригінальним способом.
Святкові нарізки асорті найчастіше представлені на столі у кількох видах, щоб запропонувати гостям максимальну різноманітність.
Розташуйте на столі:
- Нарізки ковбаси
- Нарізки м’ясних виробів
- Рибні нарізки
- Сезонні овочеві нарізки
- Сирні нарізки
- Десертні фруктові нарізки
- Карвінг
- Оригінальні фігури, пірамідки, канапе
Як бачите, розставивши тільки самі святкові нарізки, ваш стіл ламатиметься від смаколиків. При цьому ви можете доповнити нарізки м’ясними запеченими стравами, легкими салатами, зеленню.
Не забуваємо й про те, щоб нарізки на стіл були справді гарними, по можливості нарізаємо їх перед подачею, щоб зовнішній вигляд і свіжість запропонованого були на найвищому рівні.
Так, наприклад, фруктові нарізки та нарізки з овочів під впливом теплого повітря втрачають вологу, тим самим змінюючи свій зовнішній вигляд.
Гарні нарізки з ковбасних, м’ясних виробів мають гідні зовнішні характеристики довше, але все ж таки сховати їх під харчову плівочку варто. Сирні та рибні нарізки асорті радимо все ж таки готувати перед подачею.
Апетитні м’ясні та ковбасні нарізки на святковий стіл майстри кухні радять різати під кутом, або тонкими скибочками, викладаючи нарізане трубочками, скибочками, апетитними рулетиками, що дає можливість в одному асорті розмістити максимальну кількість інгредієнтів.
Щоб прикрасити святкові нарізки з сиру, м’яса, ковбаси, овочів, риби, ви можете додати акценти, що візуально покращують тарілку, типу зелені, листя салату, лимона, горіхів і оливок.
Фруктові нарізки, як і овочеві, можна виконати за допомогою спеціальних нарізних форм, створюючи цікаві по геометрії фігури.
А ось рибні нарізки (без кісток) виконуються дуже делікатно – невеликими, ніжними шматочками, які тануть у роті здивованих гостей.
Нарізання асорті – це не межа мрій. Спритні господарки освоїли й інші ідеї подачі, прикрашаючи стіл такими декорами, як:
- Карвінг
- Канапе
- Нарізки складної геометричної форми
Крім того, як нарізати фрукти, овочі, м’ясні, рибні, ковбасні вироби та сир, варто підібрати гарний посуд, де і розташуються ваші шедеври, який не відволікатиме від самих страв, але при цьому буде вдалої форми, оптимального для торжества кольору.
Найзатребуванішим на сьогодні є однотонний світлий посуд, переважно білий, хоча темні та яскраві тарілки теж можуть використовуватися, якщо йдеться про домашнє гуляння з тематичним характером.
Красиві нарізки. Види
Якщо ви не професійний кулінар, прагнути досконалості потрібно навіть, створюючи нарізки на стіл.
Для цього хочемо позначити для вас види наріз
ки, освоївши які ви легко зможете експериментувати з компонентами створюваного асорті.
Красиві нарізки оформляйте у таких формах:
- Великими шматками
- Подрібнююча нарізка
- Шинківка
- Кубики — дрібні (1-3 мм), середні (5-7 мм), великі (8-10 мм)
- Діагональна нарізка – виглядає дуже акуратно та красиво, підходить для овочів та м’ясних виробів
- Соломка різна по довжині та ширині — дрібна жульєн (3-4 см/1-3 мм), велика баттоне (2-3 см/3-4 мм.), алюмет – для картоплі фрі (4-5 см/5 мм)
- Нарізки часточками — підійде для фруктів та овочів
- Квадратна нарізка пейзан — виходять середні елементи
- Нарізки гофре та хвиляста – створює аналогічну за назвою форму, використовується для сиру, овочів
- Шифонад – використовується для оформлення салату акуратними стрічками
- Декоративна та нерівномірна за формою нарізка мірпуа (3мм)
- Конкасе – фігурна нарізка помідорів на кубики
- Нарізка rounds – виходять акуратні кружальця
Коротко ми розповіли вам, які можуть бути красиві нарізки на святковий стіл і для повсякденного застілля.
Далі пропонуємо вам оригінальні рішення нарізки у різних стилях, що неодмінно надихнуть вас на ваші кулінарні шедеври
Comments are closed.